Veerle Sloof | Een bloemetje van Minerva
1563
post-template-default,single,single-post,postid-1563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Een bloemetje van Minerva

Woensdag 15 april,

Het is weer marktdag. Ditmaal schijnt de zon en is het gelijk aanzienlijk drukker. Een groot matrixbord geeft mensen de boodschap van afstand nogmaals door.

Onderweg naar de markt zag ik meerdere jongen mannen lopen met bossen rode bloemen. Ik vroeg mij al af waar dit voor was toen ik later Koen (midden), Pim (rechts) en Pieter-Bas (links) tegen kwam. “Wij zijn van het studentenhuis Minerva. Vanuit het bestuur was er besloten om een actie te doen, iets voor de mensen die wel een bloemetje kunnen gebruiken. In ons huis woont een vriend die bij het bestuur van de studentenverengingen zit. Wij werden via hem weer gevraagd of we bij deze actie wilden helpen. Dit doen we graag. We zijn blij dat we wat terug kunnen doen en heel eerlijk zijn we ook weer blij om even buiten te zijn.” De heren hebben een lijst gekregen met straten waar ze langs kunnen gaan, ze gaan van deur tot deur, studentenhuizen uitgesloten.

Pim en Pieter-Bas zitten nog in hun eerste jaar van hun studie. Ze geven aan het heel raar te vinden om hun studie zo te starten. Aldus Pieter-Bas: “In je eerste jaar ben je nog op zoek naar hoe alles werkt, dit maakt het er niet makkelijker op.”
Ze wonen alle 3 in hetzelfde studentenhuis, waar in totaal 15 mannen wonen. “We zitten met 15 mensen die allemaal weer contact hebben met anderen mensen, we moeten echt proberen strenge regels na te leven. Er mogen vaste vriendinnetjes naar binnen., verder niemand. Als iemand naar zijn ouders wilt dan moet daar echt een hele goede reden voor zijn. Verder willen we dat mensen alleen naar buiten gaan als het echt nodig is, de hond moet wel meerdere keren per dag uitgelaten worden. De jongen studenten geven aan dit niet perse voor hun eigen veiligheid te doen, maar vooral voor de buitenwereld. “Anderen mensen boeien ons meer.” Op het de achterkant van het kaartje bij de bloemen staat: Gewoon een kaartje van Leidse studenten van Minerva. Als u tijdens deze coronacrisis hulp nodig heeft of iemand kent die hulp kan gebruiken, ga naar www.gewoonmensen.nl

 

No Comments

Post a Comment