Veerle Sloof | Het werk gaat door.
1555
post-template-default,single,single-post,postid-1555,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Het werk gaat door.

Terwijl ik met mijn camera over straat loop wordt er grappend gevraagd of ik niet even een foto wil maken. Met een brede grijns kijkt Sergei mij aan, en ik gaf toe, in ruil voor een verhaal.

Gijs, Chris en Sergei zitten in de zon van een warm visje van de markt te genieten. Ze hebben pauze en zitten voor het pand waar ze op het moment aan het bouwen zijn. Gijs verteld mij dat ze gewoon door werken, thuiswerken kan niet in de bouw, maar dat het wel lastig is om te werken als je alle regels aan wilt houden. “Anderhalve meter houden is moeilijk, zeker als je met zware materialen werkt, dingen moet tillen of zwaar gereedschap gebruikt.”

“We houden er vooral rekening mee dat als iemand van ons ook maar enigszins ziek zou kunnen zijn hij niet mag werken, voor de zekerheid. We hebben hier te veel contact met elkaar en moeten zo goed op elkaars gezondheid letten.” Zo heeft Sergei 4 weken thuis gezeten omdat hij ziek was. Of hij Corona had weet hij niet zeker, hij is niet getest maar hij denkt het wel. “Ik ben echt een paar dagen flink ziek geweest, veel last van mijn longen. De laatste twee weken wilde ik weer werken, dit mocht niet. Toen was alleen thuis zitten wel echt heel zwaar. Maar de verantwoordelijkheid naar je collega’s is belangrijker.”

De heren geven aan meer vrije tijd te hebben. De een geniet van een serie op Netflix, terwijl de ander klusjes rondom het huis oppakt die bleven liggen. En Sergei geeft aan het daten vooral te missen. Ik vroeg hem of online dating een oplossing was, maar dit was geen optie. “Ik wil gewoon lekker in de zon in mijn tuintje een drankje doen met een leuke date.”

 

 

No Comments

Post a Comment