Veerle Sloof | Kitty en Frits
1585
post-template-default,single,single-post,postid-1585,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Kitty en Frits

Woensdag 6 mei,

 

De woensdagmarkt is sinds kort verplaats. Het iconische Leidse beeld van marktkramen aan weerszijden van de grachten gelegen aan de Botermarkt, heeft plaats gemaakt voor een tweedelige markt gelegen op de Beestenmarkt en de Lammermarkt. In deze situatie is alles overzichtelijk en is er ruimte alom, in tegenstelling tot de nauwe straten en het gebrek aan uitwijkmogelijkheden van de Botermarkt.

Op de markt zie ik een golden retriever trots om zich heen kijken in een karretje dat me een beetje aan Ben-Hur doet denken. Zijn naam is Frits en zijn eigenaresse stapt net op de fiets als ik wil vragen om een foto.
Ik spreek met Kitty. Ze is zojuist op en neer naar het Valkenburgse meer gefietst met Frits in het bakje om buiten te gaan sporten met haar goede vriendin/ buurvrouw. Op de terugweg kwam ze haar bestelling ophalen bij de groentekraam van bekenden Jeroen en Esther. “Als je bij Jeroen en Esther de avond ervoor een bestelling plaats, staat het op de marktdag ingepakt en al voor je klaar. Dit scheelt als je niet te lang rond de kraam wil blijven staan.” Door verlies van iemand binnen de familie aan Covid-19 is Kitty voorzichtiger en doordachter met wat ze wel en niet doet.
Zelf werkt Kitty in de zorg, in haar geval kan dit op afstand. Ze werkt 4 dagen in de week als praktijkondersteuner in de geestelijke gezondheidszorg gekoppeld aan de huisarts.

“Druk is het in deze branche altijd wel, toch zie je door corona wel veel toename in klachten. Veel mensen zitten in isolement, zijn eenzaam en angstiger. Sommige mensen met sociale angsten of straatvrees geven nu aan juist meer overzicht hebben of meer duidelijkheid te voelen. Ze kunnen meer uit de weg gaan, in deze maatschappij die meer op afstand gebouwd is.
Kitty verteld mij trots over haar kinderen. Doordat de kappers dicht zijn heeft haar dochter haar haren geverfd, naar mijn mening goed gelukt. “Ze heeft hier echt een aanleg voor!” Aldus Kitty. Haar dochter werkt nu in een supermarkt, haar zoon volgt zonder problemen online zijn VWO lessen.

 

No Comments

Post a Comment