Veerle Sloof | De eerste dag van de horeca
1679
post-template-default,single,single-post,postid-1679,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

De eerste dag van de horeca

Het mag weer, dus we gaan ook weer. 

 

Het is 1 juni de horeca mag weer, niet zoals van ouds, maar op een nieuwe manier. De gereserveerde terrasplaatsen in Leiden zijn dan ook gelijk goed gevuld, niet gek op een pinksterdag en met een temperatuur van 23 graden.

Ik zie in de stad duidelijk aangegeven routeplannen om veilig te manoeuvreren door terrassen, ik zie thermometers  geplaatst tegen gasten die in de rij wachten, informatie borden, volle terrassen maar het allerbelangrijkst, Ik zie glimmende hoofdjes in de zon met een verfrissend biertje en een glimlach van oor tot oor.

Bij de burcht spreek ik Clarita een van de eigenaren van Grandcafe de burcht. “Wij hebben ons terras zo ingericht dat het voelt als een kleine vakantie, de meeste mensen gaan dit jaar waarschijnlijk niet op vakantie dus wellicht dat dit helpt”

Het terras is een feestje om naar te kijken, het zit dan ook helemaal vol. Er loopt ook veel personeel , iemand neemt de reserveringen aan, de standaard bediening loopt rond. Maar ook word er helder en vriendelijk gehost. Bij binnenkomt moeten mensen hun handen desinfecteren en vervolgens een vragenlijst afgaan. Er gaat een heel proces aan vooraf toch lijkt dit zo vakkundig en vriendelijk te gaan dat het niet storend overkomt. Wellicht dat mensen het ook nog wel spannend vinden allemaal zo een eerste keer. Als ik clarita vraag of er ook dingen zijn die anders lopen dan gepland verteld ze mij het volgende “ Veel mensen kennen hier elkaar, dan zoeken ze elkaar ook gelijk op. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, maar als je mensen aanspreekt op de anderhalve meter dan zijn ze heel begripvol.

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment